«Про золоту очеретину» – вже в кожній бібліотеці Броварів та району

«Про золоту очеретину» – вже в кожній бібліотеці Броварів та району

Як відомо, 6 вересня цього року у Броварах пройшла урочиста презентація справді унікального видання – книги Володимира Гузія «Про золоту очеретину».  Її не пересічність, виняткова цінність полягає у тому, що на майже на 600 сторінках автор, Володимир Гузій,   оригінально, творчо, талановито виклав історію сіл і селищ, озер та річок Броварського краю у історичних розвідках, міфах та легендах. Вже самі назви розділів книги привертають до себе увагу – «Носовський городець на Руді», «Бобровий берег», «Кладки до Дєдового», «І Носов, і Оглав, і Гоголів», «Зазимське попелище»  тощо. Читач, відкривши цю книгу, порине у чарівний, багатющий на події, на непересічних, талановитих людей  світ сивої української давнини, дізнається, наприклад, яке місто заснував Соловей-розбійник та багато іншого. Книга  «Про золоту очеретину» була видана завдяки фінансовій участі у проекті Фонду Павла Різаненка «Лівобережна Київщина».

- Як тільки я познайомився з першими розділами книги, то будь-які найменші сумніви щодо участі в цьому проекті відпали, – каже Павло Різаненко. – Власне,  це вже й книгою назвати важко, «Про золоту очеретину» – то,  скоріше, енциклопедія нашого багатого Броварського краю, яку треба знати і якою кожен, хто прочитає цю книгу, буде пишатися. Я в цьому упевнений.

На презентації видання Павло Різаненко пообіцяв, що кілька екземплярів «Про золоту очеретину» потраплять до кожної шкільної, міської, сільської чи селищної бібліотек.

Сьогодні ми можемо говорити про  це, як вже про реальний факт. Кожна школа Броварів та Броварського району отримала по декілька примірників книги Володимира Гузія «Про золоту  очеретину».  

 
Джерело: https://groza.org/pro-zolotu-ocheretynu-vzhe-v-kozhnij-bibliotetsi-brovariv-ta-rajonu/